Skip to main content

Over Aquasolve

Aquasolve is een Limburgs (NL) bedrijf gevestigd te Landgraaf dat de hydrolyser (HDL) heeft ontwikkeld.
Dit zelfontwikkelde apparaat is geschikt om menselijk- en dierlijk weefsel te resomeren. Dit is de veelgebruikte term voor het chemische proces van alkalische hydrolyse waarbij een splitsing van vet of een oliemolecuul onder invloed van een base in plaats van water wordt gerealiseerd.

Het resomeren, beter gezegd watercrematie is een alternatieve methode en in het bijzonder een milieuvriendelijkere methode van lijkbezorging. Het begraven en cremeren stoot verreweg meer koolstofdioxide (CO2) uit dan het proces alkalische hydrolyse. De hydrolyser stoot niets aan CO2 uit. Aquasolve hoopt met de (door)ontwikkeling van haar hydrolyser units een bijdrage te leveren aan CO2 reductie en de vermindering aan broeikasstoffen.

Zo heeft Aquasolve twee varianten van de hydrolyser ontwikkeld. De HDL Bestia en de HDL Andron. Met de HL bestia worden dieren geresormeerd en met de HDL Andron kunnen mensen worden opgelost in water.

Het resomeren dat ook wel bekend staat als watercrematie of aquameren / aquamation is in veel landen voor mensen nog niet toegestaan. De wetgeving wordt in versneld tempo gewijzigd omdat de voordelen van alkalische hydrolyse of het resomeren evident zijn. De Nederlandse wet op de Lijkbezorging zal naar verwachting in 2024 worden aangepast.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial